Morten Olsen is een halve Belg

© IMAGEGLOBE

De Deense bondscoach woont nog altijd in Brussel.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De 1-0-zege en het daarbij horende EK-succes tegen Nederland vervulde Morten Olsen (62) vol blijdschap en trots. “Ik vond het een fantastische prestatie dat we tegen die ploeg durfden te voetballen”, zo reageerde de ex-speler van Cercle Brugge, Racing White en Anderlecht na afloop. “Als je zonder een gekleurde bril keek, dan was het verdiend dat we dit duel wonnen. Hoewel we vroeg onder druk werden gezet, hielden we het geloof dat we ons spelletje konden spelen. Mijn jongens vonden oplossingen op de juiste plaats op het juiste moment. Het ging ook zoals we gezegd hadden om te beginnen. Iedereen moest zijn hoogste niveau bereiken.”

Wist je trouwens dat Olsen België als zijn tweede vaderland mag beschouwen? De voormalige libero, die zelf 102 caps verzamelde voor de Deense nationale ploeg, lukte tussen 1980 en 1986 voor Anderlecht in 173 duels slechts twee goals. Wij vonden er wel nog eentje terug uit het seizoen, tegen FC Porto in het seizoen 1982/83. Olsen scoorde, na een lange rush vanaf de middenlijn, de 4-0. (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier