Muyters wil zaak Van der Plaetsen aankaarten bij dopingagentschap

Thomas Van Der Plaetsen © BELGA
Simon Demeulemeester
Simon Demeulemeester Redacteur Knack

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) gaat de pijnlijke zaak van Thomas Van der Plaetsen, die als dopingzondaar werd gebrandmerkt, aankaarten bij het dopingagentschap WADA.

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) gaat de pijnlijke zaak van Thomas Van der Plaetsen – eerst gebrandmerkt als dopingzondaar, uren later bleek hij kankerpatiënt – aankaarten bij het dopingagentschap WADA. Dat schrijven Het Nieuwsblad en het Belang van Limburg.

Philippe Muyters pleit ervoor om sporters die positief testen eerst op een hoorzitting te laten verschijnen, voor ze voorlopig geschorst worden. Nu gebeurt het omgekeerde.

De minister van Sport zetelt sinds vorig jaar als Europees expert in de Foundation Board van het WADA. Hij mag nog anderhalf jaar het wereldwijde antidopingbeleid mee uitstippelen

Van der Plaetsen is vrijdag overigens al geopereerd en de tumor is succesvol uit zijn teelbal verwijderd. Onderzoek moet nu uitwijzen of er eventueel uitzaaiingen zijn. Dat weten ze normaal gezien maandag. Dan zal ook blijken of er chemo of bestraling nodig is. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier