In de vorige editie van deze hoogstaande basketbalsimulator kon de speler aan de slag met Chicago Bullsicoon Michael Jordan. Dit jaar kan dat opnieuw, maar de makers hebben daar eveneens een hele resem andere legendarische NBA-sterren aan toegevoegd zoals Magic Johnson, Larry Bird en Julius ‘Dr.J’ Erving.

Die helden kunnen in de NBA Greatest Mode ingezet worden voor het herbeleven van belangrijke wedstrijden, uit de tijd dat ze zich op het hoogtepunt van hun carrière bevonden. Een sportieve teletijdmachine zeg maar.

De wedstrijden worden in de vorm van flitsende live tv-uitzendingen gepresenteerd. Zeer gevarieerde commentaarstemmen, wisselende camerastandpunten, vooruitblikken op volgende wedstrijden én de vloeiende bewegingen van de spelers zorgen voor bijzonder veel klasse én realisme.

Klassieke wedstrijden uit de jaren zeventig worden zelfs in de tv-stijl van toen gebracht. Er zijn zelfs enkele zwart-witmatches voorhanden. Zonder twijfel de beste editie uit de reeks én het knapste basketbalspel tout court. (DD)

Score: 9. Platform: Multi

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier