NBA: Cleveland ontslaat coach na pandoering door Golden State

LeBron James © USA Today Sports

Het NBA-team Cleveland Cavaliers heeft coach David Blatt de laan uitgestuurd. Assistent en voormalig NBA-speler Tyronne Lue neemt tijdelijk zijn taken over. Het ontslag volgt enkele dagen nadat het team werd weggespeeld door de Golden State Warriors.

De beslissing was een verrassing. De Cavaliers zijn statistisch gesproken het beste team in de Eastern Conference, met 30 zeges, tegenover 11 nederlagen. In een persbericht bedankt de 56-jarige Blatt eigenaar Dan Gilbert, algemeen manager David en de spelers voor de kansen die hij gekregen heeft. Blatt verlaat Cleveland na anderhalf seizoen.

Vorig jaar leidde hij zijn team naar de NBA-finale. De titel ging echter naar de Golden State Warriors.

LeBron

Eerder deze week werden de Cavaliers op eigen veld weggespeeld door de Warriors, verloren met 34 punten (“slechts 34” omdat de Warriors in het laatste kwart gas terugnamen). Volgens de Amerikaanse pers was dat de reden om de coach te ontslaan. Superster LeBron James, die hoe dan ook geen groot vertrouwen in de coach stelde, zag niet hoe hij met Blatt nog eens een NBA-finale zou kunnen winnen, of hoe de andere sterren in het team, Kevin Love en Kyrie Irving, onder Blatt hun volle rendement zouden halen. Gedacht wordt dat LeBron onder de interimcoach een nog grotere rol zal spelen.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier