NBA gaat wereldwijd zelf talent opleiden

NBA-baas Adam Silver. © AFP
Jonas Creteur
Jonas Creteur Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De NBA is van plan om de komende jaren ‘global basketball academies’ op te richten waarmee het de grootste jonge talenten wil rekruteren en opleiden, op weg naar het hoogste niveau, de NBA-competitie.

De NBA zou daarvoor een partnership aangaan met bestaande opleidingen en die upgraden met de beste (zelf opgeleide) specialisten en coaches. Een ‘360 graden opleiding’ met ook nadruk op educatieve waarden en studies, zodat de talenten die het niet maken een basis hebben om op terug te vallen.

De precieze locaties zijn nog niet bekend, maar er zouden academies komen in Afrika, China, India en Australië, waar scouts in die regio’s 14- tot 18-jarige talenten zullen opsporen om hen in de academies onder te brengen. Talenten uit andere landen en werelddelen zouden terechtkunnen in het hoofdkwartier van deze ‘global basketball academies’, allicht in Australië.

De NBA organiseerde, met het oog op de mondialisering van de sport, in het verleden al Basketball Without Borders-kampen, maar die tijdelijke initiatieven zouden nu dus fulltime investeringen worden. Ook gekoppeld aan de NBA Development League in de VS, die NBA-baas Adam Silver een boost wil geven, als laatste opstap naar de grote jongens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier