NBA: onhoudbare Harden gaat voor vijfde wedstrijd op rij boven 40 punten

James Harden © REUTERS

In de NBA hebben de Houston Rockets na een echte thriller de topper op het veld van titelhouder Golden State gewonnen: 134-135 na een verlenging. James Harden was opnieuw dé man bij de Rockets en maakte voor de vijfde wedstrijd op rij meer dan 40 punten.

The Beard‘ verkeert al een tijdje in topvorm en trok die lijn donderdagavond door in Oakland. De beste speler (MVP) van 2018 maakte 44 punten, waaronder de beslissende driepunter op één seconde van het einde van de extra tijd.

Harden deelde in de Oracle Arena van de Warriors in Oakland ook 15 assists uit en pakte 10 rebounds, waarmee hij een tweede triple double deze week lukte.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bij de thuisploeg liet Stephen Curry 35 punten optekenen maar ook hij kon de veertiende nederlaag van het seizoen niet vermijden.

Nochtans keken de Rockets vroeg in de tweede helft tegen een achterstand van 20 punten aan.

Vijf op een rij

Het is voor de vijfde wedstrijd op rij dat Harden door de grens van 40 punten gaat. Maandag maakte hij er 43 tegen de Memphis Grizzlies, zaterdag 41 tegen de New Orleans Pelicans, vorige week donderdag 45 tegen de Boston Celtics en nog twee dagen eerder 41 tegen Oklahoma City Thunder.

Als hij op het record aast, heeft Harden wel nog wat werk voor de boeg, want Wilt Chamberlain slaagde er begin jaren zestig veertien wedstrijden op rij in.

11 op 12

Houston begon bleek aan de competitie maar is al weken bijna niet te stoppen. De Rockets wonnen hun laatste zes matchen en elf van hun laatste twaalf en zijn in de Western Conference opgeklommen naar de vierde plaats (22 zeges tegenover 15 nederlagen), net achter Golden State (25-14).

Denver leidt in het westen en verstevigde zijn eerste plaats door met 113-117 te winnen in Sacramento. Jamal Murray was bij de Nuggets goed voor 36 punten. Ook Nikola Jukic (26 ptn, 13 rbs) had een ruim aandeel in de zege. In de derde partij van de avond versloeg San Antonio voor eigen publiek Toronto, de nummer twee in het oosten, met 125-107. Thuisspeler LaMarcus Aldridge kroonde zich met 23 punten tot topschutter.