NBA-topper Stephen Curry zegt af voor Olympische Spelen

Stephen Curry © USA Today Sports

Stephen Curry zal in augustus niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De beste speler van de NBA meldde zich af voor het Amerikaanse team.

De 28-jarige point guard van de Golden State Warriors sukkelde recent met blessures aan de knie en enkel en wil de zomer gebruiken om te rusten en volledig te herstellen. Met Golden State is hij momenteel nog in volle titelstrijd verwikkeld.

“Dit was een extreem moeilijke beslissing. Ik heb hier lang over nagedacht en dit besproken met mijn familie, mijn club en mijn omkadering”, stelt Stephen Curry. “Ik schrap mijn naam van de selecteerbare spelers voor Rio. Het is een geweldige eer om voor je land te mogen spelen en USA op de borst te dragen, maar ik moet deze zomer voorrang geven aan herstel van mijn lichaam, zodat ik weer fit ben als het nieuwe NBA-seizoen begint.”

Curry miste in de eerste ronde van de play-offs vier wedstrijden door een blessure en ontbrak in het reguliere seizoen ook al regelmatig wegens verschillende pijntjes. Die blessures wil hij deze zomer niet erger maken.Golden State leidt zo in de NBA-finale (best of 7) de Cleveland Cavaliers met 2-0 en is goed op weg om zijn titel te verlengen.

Vele afzeggingen

Curry werd twee keer wereldkampioen met “Team USA”, maar aan Olympische Spelen nam hij nog niet deel. Het Amerikaanse team kreeg eerder ook al de afzegging van Chris Paul, Blake Griffin, Derrick Rose en Anthony Davis te verteren. Een aantal andere NBA-sterren verklaarden dat ze ze voor zichzelf nog niet uitgemaakt hebben of ze naar Brazilië willen gaan. Velen vrezen het zikavirus. Desondanks blijven de Verenigde Staten favoriet voor een derde olympische titel op rij. Eind juni zal USA Basket een selectie van twaalf spelers bekendmaken. Op de long list staan nu nog 27 namen.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier