Neymar vs Balotelli: 0-1

© IMAGEGLOBE

De oefeninterland Brazilië – Italië eindigde op 2-2, maar was vooral een prestigeslag tussen de twee sterren van de toekomst: Neymar en Mario Balotelli.

De oefeninterland werd afgewerkt in een uitverkocht stadion van Genève. Brazilië nam dankzij goals van Fred en Oscar een 2-0 voorsprong, maar zag Italië na rust (en met de inbreng van Stephan El Sharaawy voor Pablo Osvaldo) terugkeren via goals van Daniele De Rossi en Mario Balotelli.

Die laatste was een absolute gesel voor de Braziliaanse verdediging en stelde de reflexen van doelman Julio Cesar, een ex-ploegmaat van hem destijds bij Inter, meermaals op de proef. Uiteindelijk zorgde een verre knal in de 57ste minuut voor de 2-2 gelijkmaker.

Zo kan je stellen dat het Italiaanse enfant terrible de prestigeslag won van Neymar. Het Braziliaanse ‘wonderkind’ maakte weinig klaar, maar was wel beslissend met een knappe actie en dito assist op de goal van Oscar. De kritiek op Neymar is zo allerminst gaan liggen, bij de Braziliaanse nationale ploeg kon de aanvaller van Santos tot dusver nog maar zelden overtuigen.

Bovendien is het gelijkspel tegen Italië nog maar eens een bewijs dat de Kanaries zoekende zijn: sinds de terugkeer van Felipe Scolari – de man die hen in 2002 de Wereldbeker bezorgde – als bondscoach in november 2012 kon Brazilië nog geen enkel keer winnen. Een titel op het WK 2014 in eigen land lijkt veraf. (MS)

De samenvatting van Brazilië – Italië:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier