Nicolas Colsaerts moet hopen op wildcard voor Ryder Cup

© AFP

Na een negentiende plaats in het Johnnie Walker Championship kan hij zich niet meer rechtstreeks plaatsen voor de Ryder Cup.

Nicolas Colsaerts, de nummer 33 van de wereld, zette op de Gleneagles-golfbaan in het Schotse Auchterarder een ultieme ronde neer in 72 slagen, par, na drie birdies en drie bogeys.

Colsaerts telt zo in het eindklassement tien slagen meer dan de Schotse eindwinnaar Paul Lawrie. De 43-jarige uit Aberdeen, die in 1999 het Open Championship won, noteerde een ultieme ronde in 66 slagen waarmee hij vier slagen voorsprong telt op de Australiër Brett Rumford. Voor Lawrie, die aan zijn achtste zege toe is op de European Tour, is het zijn tweede overwinning dit seizoen nadat hij in februari het Qatar Masters won. Hij houdt aan de zege 296.119 euro over.

Voor Colsaerts wordt het nu wachten tot vanmiddag of hij deel zal uitmaken van het Europese Ryder Cup-team dat het eind september zal moeten opnemen in Illinois tegen de Verenigde Staten. De Spanjaard José Maria Olazabal zal nog twee spelers aanduiden die een wildcard krijgen. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier