Niels Albert eist WK-premie toch niet op

© Image Globe

De KBWB en bondscoach Rudy De Bie mogen de premie van 22.000 euro verdelen zoals zij willen.

Lees ook de opinie van Jacques Sys: ‘Manager Niels Albert glijdt uit’

Niels Albert gaat de WK-premie van de Belgische wielerbond (KBWB) dan toch niet opeisen. De KBWB en bondscoach Rudy De Bie mogen de premie van 22.000 euro verdelen zoals zij willen.

Dat laat Alberts manager Christophe Roodhooft weten. “We willen Niels vooral van zijn wereldtitel laten genieten. Het was nooit onze betrachting om hier zo’n polemiek rond te creëren. Niels wil ook absoluut niet overkomen als iemand die alleen aan geld denkt,” luidt het.

Roodhooft eiste premie op

De premie van 22.000 euro die de KBWB beloofde bij een Belgische wereldtitel zou, zo was op voorhand afgesproken, niet naar Albert gaan, maar verdeeld worden onder zijn Belgische ploegmaats.

Roodhooft was echter van mening dat alleen Albert daar recht op had. “Geen van de andere renners heeft immers een bijdrage geleverd aan de titel van Niels”, argumenteerde hij in de kranten en op de radio.

De Bie: ‘Een woord is een woord’ De Bie had Albert aan de lijn. “Het is jammer dat dit zo moet verlopen, maar Niels zelf maakte er niet zo’n probleem van,” zei de bondscoach. “Het hele WK is zo perfect verlopen. Spijtig dat dit nu gebeurt.”

“De wielerbond zal de premie nu zoals afgesproken onder de zes andere renners verdelen. Ik vond het jammer dat de afspraken niet meteen werden nagekomen. Voor mij is een woord nog steeds een woord. Misschien moeten we in de toekomst onze afspraken echt op papier zetten, of meerdere scenario’s bedenken”. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier