Niels Albert wint Jaarmarktcross in Niel

(Belga) Niels Albert (BKCP-Powerplus) heeft de 50e Jaarmarktcross in Niel op zijn naam geschreven. Op het erg modderige parcours haalde de wereldkampioen het voor Bart Aernouts (AA Drinks) en Belgisch kampioen Sven Nys (Landbouwkrediet).

Albert, Aernouts en Nys begonnen samen aan de laatste ronde. In de wisselzone liep Albert letterlijk weg van zijn twee concurrenten en bouwde zijn voorsprong daarna verder uit. Aan de streep telde hij 11 seconden voorsprong op Aernouts. Tien seconden na Aernouts werd Nys derde. Bart Wellens (Telenet-Fidea) viel net naast het podium. Voor de 26-jarige Albert is het zijn eerste zege in Niel. De voorbije drie jaar won Sven Nys. De Jaarmarktcross is de tweede wedstrijd die deel uitmaakt van de Soudal Classics. Op 29 september won Nys de GP van Neerpelt. Op 8 december volgt met de Scheldecross in Antwerpen de derde wedstrijd. (DAVID STOCKMAN)