Nog drie genomineerden voor Sportman en Sportvrouw van het Jaar

© Belga

Bij de vrouwen maken zeilster Evi Van Acker, judoka Charline Van Snick en basketbalspeelster Ann Wauters nog kans op de titel. Bij de mannen gaat de strijd tussen tienkamper Hans Van Alphen en de wielrenners Philippe Gilbert en Tom Boonen.

De kanshebbers op de titel Sportman en Sportvrouw van het Jaar zijn herleid tot drie. Sportpress.be, de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten, maakte de namen van de verschillende trio’s bekend.

Bij de mannen kan wereldkampioen wielrennen Philippe Gilbert zichzelf opvolgen. Hij krijgt concurrentie van collega Tom Boonen en tienkamper Hans Van Alphen. Gilbert kan de prijs voor de vierde opeenvolgende keer winnen, Boonen was al twee keer laureaat. Voor Van Alphen, vierde in de decatlon op de Olympische Spelen, zou winst een primeur zijn.

Bij de vrouwen maken zeilster Evi Van Acker, judoka Charline Van Snick en basketbalspeelster Ann Wauters nog kans op de titel. Van Acker en Van Snick wonnen brons op de Spelen, Wauters behoort al jaren tot de top in het vrouwenbasket. Een van de drie zal Kim Clijsters op de erelijst opvolgen.

Belofte, Ploeg, Coach en Paralympiër van het Jaar

Tennisser Kimmer Coppejans, judoka Lola Mansour en basketbalspeelster Emma Meesseman dingen naar de titel Belofte van het Jaar, de Ploeg van het Jaar wordt de 4x400m estafetteploeg, de nationale mannenhockeyploeg of het aflossingsteam op de 4x100m zwemmen.

Atletiektrainer Jacques Borlée kan zichzelf opvolgen als Coach van het Jaar, maar krijgt concurrentie van wielerbondscoach Carlo Bomans en Vital Heynen, bondscoach bij de Duitse nationale volleyploeg. De titel Paralympiër van het Jaar tot slot gaat naar Wim Decleir, Michèle George of Marieke Vervoort. (Belga/INM)

De laureaten worden bekendgemaakt tijdens het Sportgala op zondag 16 december in het Eurocam Media Center in Lint, dat rechtstreeks wordt uitgezonden op Eén.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier