Nog eens een ‘nine-darter’ voor Van Barneveld

© Epa

Raymond van Barneveld heeft nog eens een nine-darter laten optekenen. Tijdens een wedstrijd van de Premier League in het Schotse Aberdeen gooide de 43-jarige Nederlander in de tweede leg in drie beurten uit met een gloednieuwe set pijlen.

Na tweemaal 180 maakte Van Barneveld het voor het oog van de tv-camera’s af met triple 20, triple 19 en dubbel 12. Mede dankzij het zeldzame kunststukje versloeg hij de Engelsman Terry Jenkins met 8-6.

Het is voor Van Barneveld de vierde nine-darter in een groot toernooi, de tweede in de Premier League. Ook op het PDC wereldkampioenschap gooide hij twee keer met negen pijtjes uit.

Zijn nine-darter op het WK in december 2009 was echter zijn laatste grote wapenfeit. Dit jaar beleeft de vijfvoudige wereldkampioen immers een bijzonder slecht seizoen.

Om een leg in een wedstrijd te winnen moeten de spelers elk 501 punten wegspelen door om de beurt drie pijltjes te gooien. Triple 20 (60 punten) is de hoogste score die je met één pijltje kan gooien. De speler moet precies op 0 eindigen en de laatste pijl moet altijd een dubbel zijn.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier