Olympische titels Oscar Pistorius in gevaar door vondst steroïden?

© Reuters

Topatleet Oscar Pistorius kreeg wellicht een woedeaanval na een cocktail van doping en drank, waarna hij zijn vriendin Reeva Steenkamp vermoordde.

Topatleet Oscar Pistorius kreeg wellicht een woedeaanval na een cocktail van doping en drank, waarna hij zijn vriendin Reeva Steenkamp vermoordde. In hun woning in het Zuid-Afrikaanse Pretoria werden naast een bebloede cricketbat ook steroïden en sporen van overmatig gebruik van sterke drank aangetroffen. Pistorius riskeert niet alleen levenslang voor de moord, hij kan ook zijn paralympische titels en medailles verliezen. De politie gaat ervan uit dat de 26-jarige paralympische en olympische topatleet door het lint ging en zijn vriendin Reeva Steenkamp vermoordde. Pistorius kampte in het verleden met paranoia-aanvallen maar dit keer zou een cocktail van steroïden (een verboden spierversterkend product) en overmatig alcoholgebruik aan de basis liggen van zijn woedeaanval die leidde tot de bloederige moord.

Bebloede cricketbat

Momenteel wacht de politie op de testresultaten van Pistorius’ bloed. Speurders verwachten resten van steroïden en alcohol in het bloed aan te treffen. Indien dopinggebruik aangetoond wordt, kan Pistorius zijn paralympische titels en medailles verliezen.

Op de plaats van de misdaad vond de politie eveneens een bebloede cricketbat. Onderzoek moet uitwijzen of Pistorius hiermee de schedel van zijn vriendin insloeg of dat Steenkamp zich probeerde te verdedigen met de bat. Uit onderzoek blijkt dat de schedel van het topmodel verbrijzeld is.

Sms ex-vriend

De nacht van de moord zou Reeva Steenkamp een sms van haar ex-vriend Francois Hougaard, een Zuid-Afrikaanse rugbyster en vriend van Pistorius, ontvangen hebben. Dit zou volgens speurder het motief kunnen zijn voor de zware ruzie die vlak voor de moord plaatsvond. Naar verluidt kon Pistorius niet verdragen dat Steenkamp contact onderhield met haar ex.

Een andere liefdesrivaal zou de 24-jarige topzanger Mario Ogle zijn. Samen met Reeva Steenkamp en vijf andere celebrities nam hij deel aan ‘Tropika Island of Treasure’. Volgens een vriendin van zou Pistorius aan Reeva verboden hebben deel te nemen aan de show omdat Ogle meedeed.

Vier schoten

De verklaring van Pistorius dat hij zijn vriendin als inbreker aanzag, begint dus barsten te vertonen. Hij schoot het model vier keer in haar hoofd en lichaam. Na het eerste schot vluchtte het model tevergeefs naar de badkamer. Daar beschoot Pistorius haar door de deur nogmaals drie keer. In de vingers en arm van Steenkamp zaten kogelwonden wat volgens experts erop wijst dat het model haar hoofd beschermde met haar handen. Achteraf probeerde de topatleet zijn vriendin tevergeefs te reanimeren met mond-op-mond beademing. (IDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier