Onderzoek dood vader Junior Bauwens nog niet afgerond

© Belga

Enkele kranten schreven dat het ballistisch onderzoek de bokser en zijn moeder vrijpleitte.

Het parket van Gent meldt dat het onderzoek naar de dood van Jean-Pierre Bauwens senior, de vader van bokser Jean-Pierre ‘Junior’ Bauwens, nog niet is afgerond. Enkele kranten schreven dat het ballistisch onderzoek de bokser en zijn moeder vrijpleitte.

De 43-jarige Jean-Pierre Bauwens senior leefde al een tijdje gescheiden van de moeder van Junior Bauwens. Op 29 augustus van dit jaar kwam hij naar huis in de Gentse volkswijk Mallem om een aantal praktische zaken te regelen. Vader Bauwens werd door een van de familieleden in het hoofd geschoten en stierf.

Het 15-jarige autistische broertje van het bokstalent, Claude, werd door de familie als schutter aangeduid. Hij zou het wapen uit de zakken van zijn vader gehaald hebben en ongewild gevuurd hebben.

Het parket liet de broer colloqueren na een geestesonderzoek, maar meldde toen dat het nog niet duidelijk is of de broer de schutter was. Volgens de vriendin van Jean-Pierre Bauwens senior werd haar vriend in de val gelokt door de familie.

Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg schrijven dat er geen bewijzen zijn gevonden waaruit blijkt dat Junior Bauwens iets met de dood van zijn vader te maken had, maar volgens het parket is het nog te vroeg om conclusies te trekken. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier