Ook NHL stilgelegd uit protest tegen politiegeweld

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL worden de wedstrijden in de play-offs van donderdag en vrijdag uitgesteld uit protest na het politiegeweld tegen de zwarte Amerikaan Jacob Blake in Kenosha in de staat Wisconsin.

‘Na lang overleg hebben de NHL-spelers besloten dat het beter is om twee dagen op rij niet te spelen’, klinkt het in een mededeling van de NHL. ‘Wij steunen hen daarin en verplaatsen de vier wedstrijden in kwestie. Daarnaast passen wij ook de rest van de kalender aan.’

Het gaat om de duels Philadelphia Flyers – New York Islanders en Vegas Golden Knights – Vancouver Canucks. Vanaf zaterdag worden de wedstrijden ingehaald.

Eerder werden in de basketliga’s NBA en WNBA, voetbalcompetitie MLS en baseballcompetitie MLB al wedstrijden uitgesteld. Op de WTA- en ATP-toernooien van Cincinnati werd er beslist om donderdag niet te spelen, na een eerder boycot van de Japanse Naomi Osaka. Uiteindelijk besliste de voormalige nummer een van de wereld om haar halve finale tegen Elise Mertens toch af te werken.