Oostende rekent af met Panionios in Eurocup

(Belga) Oostende heeft zijn start in de Eurocup Basketbal (ULEB) niet gemist. De kustjongens haalden het woensdagavond op de openingsspeeldag in Groep F van het Griekse Panionios Athene met 84-65 (rust: 40-37).

Oostende startte goed en liep tot 38-25 uit, maar laat in de eerste helft kreeg de ploeg een dipje en verspeelde bijna al zijn voorsprong. Aan de rust stond het 40-37 in het voordeel van de jongens van coach Dario Gjergja. Oostende bouwde in het derde kwart zijn voorsprong verder uit tot 56-41. Zonder druk speelden ze het in het vierde kwart uit en zetten ze de 84-65 eindstand op het scorebord. Man van de match was Oostende-speler Matt Lojeski met 22 punten, 7 rebounds en 5 assists. Zijn ploegmaat Wes Wilkinson finishte met 19 punten. In de andere match van deze poule verloor Unics Kazan met 47-74 van het Poolse Zielona Gora. Oostende staat meteen aan de leiding in Groep F. (VIRGINIE LEFOUR)