Oostenrijk dient klacht in na dopingtest voor Elisabeth Görgl

© Belga

Het Oostenrijks Olympisch Comité is boos over de timing van een dopingcontrole bij alpineskiester Elisabeth Görgl in Sotsji.

Het Oostenrijks Olympisch Comité dient een klacht in bij het Internationaal Olympisch Comité. De Oostenrijkers zijn boos over de timing van een dopingcontrole bij alpineskiester Elisabeth Görgl op de Olympische Winterspelen in Sotsji.

Elisabeth Görgl kreeg dinsdagavond om 22u55 plaatselijke tijd in Sotsji bezoek van dopingcontroleurs. De Oostenrijkse zag daardoor haar voorbereiding op haar wedstrijd van vandaag verstoord. De afdaling stond om 11 uur (8 uur Belgische tijd) geprogrammeerd.

‘Wij steunen 100 procent de strijd tegen doping’, verklaarde Wolfgang Schobersberger, hoofd van het medisch team van de Oostenrijkers. ‘Maar een controle zo laat op de avond, vlak voor een wedstrijd, is ons een brug te ver.’

Görgl, die in 2011 wereldkampioen werd in de afdaling en de super-G, werd beschouwd als een medaillekandidate maar kwam niet verder dan een zestiende plaats. Het goud werd gedeeld door de Sloveense Tina Maze en de Zwitserse Dominique Gisin, het brons ging naar de Zwitserse Lara Gut. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier