‘Op het WK zou een top acht al mooi zijn’

© IMAGEGLOBE

NOS-commentator Frank Snoeks gelooft wel in de Belgische schaatser Bart Swings als medaillekandidaat voor de Winterspelen volgend jaar.

Morgen begint Bart Swings aan het WK afstanden in Sotsji. Dan komt hij in actie op de 1500 meter en vrijdag schaatst hij de 5000 meter. NOS-commentator Franks Snoeks, die eerder Moussa Dembélé de bijnaam Tita Tovenaar toekende, sprak lovend over Swings tijdens het voorbije WK allround in het Noorse Hamar.

Snoeks: “Zijn derde plaats op de 10.000 meter, op vijf honderdsten van Sven Kramer, was een topprestatie. Hij schaatst nog maar drie seizoenen en maakte al zoveel progressie: ongelofelijk.” Volgens Snoeks heeft Swings nog wel competitie in zijn trainingen nodig. “Hij kan best een goede trainingspartner zoeken.”

Swings zegt zelf dat de 1500 meter hem het best ligt. Snoeks: “Dat is het moeilijkste nummer omdat de podiumplaatsen er constant veranderen: de concurrentie is hard. Volgend jaar kan hij een olympische medaille halen. Op het WK zou een plaats in de top acht al mooi zijn.” (SC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier