Opinie: Club Brugge wil geen Europees voetbal

Koster weet dat zijn toekomst in Brugge afhangt van het halen van Europees voetbal. De vraag is alleen of het bestuur van Club dat wel wil.

Sinds het thuis tegen Lokeren na een nochtans sprankelende eerste helft op een 0-0-gelijkspel bleef steken, lijkt bij een deel van de spelers van Club Brugge de veer gebroken. Blauw-zwart slaagt er niet meer in wedstrijden naar zich toe te trekken en te winnen.

Ook Adrie Koster begint nattigheid te voelen. Na het 1-0-verlies tegen Standard legde de coach in een eerste reactie geheel on-Kosteriaans de schuld bij de scheidsrechter, die voor vermeend handsspel van Mangala in het strafschopgebied niet gefloten had.

Koster weet ook dat zijn toekomst in Brugge afhangt van het halen van Europees voetbal. De vraag is alleen of het bestuur van Club dat wel wil. Voorzitter Bart Verhaeghe houdt zich de laatste weken opvallend afzijdig.

Je kan je afvragen of het management geen stok zoekt om de Nederlandse coach, nog door Pol Jonckheere naar Jan Breydel gehaald, straks buiten te kunnen meppen. Haalt Club geen Europees voetbal, dan is die stok snel gevonden… (SVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier