Opinie: Dury moet weg bij AA Gent

Laaiend enthousiast hoor je de meeste spelers van AA Gent niet over hun trainer spreken. Daarvoor is deze groep diens nochtans vakkundige, maar academische aanpak niet genoeg genegen.

Coulibaly, Thijs en Suler waren en zijn de echte roergangers in de groep. Daar zijn er van de winter met Arzo en Jorgensen nog eens twee bij gekomen. Dat maakt vijf hanen op een erf, terwijl de evenwaardige kern die roteerde nu door het wegvallen van Europees voetbal en de beker tot stilstand komt, want Francky Dury kiest vaker voor een typeploeg. Nieuwsgierig wordt binnen de club uitgekeken hoe dat zal evolueren.

Misschien dat het alle partijen straks niet slecht uitkomt dat de discussie over zijn toekomst – Gent heeft gemerkt dat Dury opvallend veel belde met Vincent Mannaert bij Club Brugge – nu in de openbaarheid is gebracht. Gent mag aan het eind van het seizoen aanhalen dat het teleurgesteld is dat het geen Europees voetbal haalde en Dury kan als een gentleman zelf zijn verantwoordelijkheid opnemen om naar een warmere club te trekken. De spelers zullen er geen traan om laten. Heus niet. (RDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier