Opinie: Koster moet het goed aangeven

Geen club die met zo’n verwachtingspatroon aan het seizoen gaat beginnen als Club Brugge.

Met frisse moed is Adrie Koster maandag aan zijn derde seizoen bij Club Brugge begonnen. Onder nieuwe bewindsvoerders die aanvankelijk niet met hem wilden doorgaan, maar uiteindelijk zwichtten toen de supporters tijdens de allerlaatste wedstrijd van de play-offs, thuis tegen AA Gent, massaal de naam van Koster scandeerden. Het zou de belangrijkste reden geweest zijn waarom de aimabele Nederlander mocht blijven.

Voetbal blijft zich wentelen in de waan van de dag. Sommige bestuurders willen het anders aanpakken, maar steeds meer worden ze meegezogen in de mallemolen van de emotie.

Geen club die met zo’n verwachtingspatroon aan het seizoen gaat beginnen als Club Brugge. Voorlopig acht nieuwe spelers, individuele trainers, een uitgebreid scoutingsapparaat, een voorzitter die zegt rationeel te willen denken en in alle geledingen het professionalisme predikt, het kan eigenlijk alleen maar tegenvallen. In die zin staat vooral Adri Koster voor moeilijke maanden.

Mooi was het hoe deze Zeeuw in zijn eerste jaar aanvallend voetbal serveerde en moedige wissels doorvoerde waarmee hij vaak een match deed kantelen. Pijnlijk om zien was het hoe hij vorig seizoen een verscheurde kleedkamer niet aan elkaar kon lijmen en constant concessies moest doen. Nu mag hij niet meer falen. Op en naast het veld.

Club kocht mentaliteit en kwaliteit. Het begint aan het seizoen met een nieuwe spirit in de kleedkamer. En met een trainer die er bovenop moet zitten, die het goed moet aangeven, om zijn favoriete uitdrukking te gebruiken.

Intussen zit Francky Dury, de gedoodverfde opvolger van Koster, nagelbijtend thuis. Hij is zo ontgoocheld dat hij het op dit moment zelfs niet kan opbrengen om interviews te geven.

Jacques Sys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content