Opinie: Ronald Vargas blijft straks gewoon bij Club

Waarschijnlijk weet Vargas niet eens welke commotie er in België ontstaan is rond zijn persoon en zal hij verrast zijn als iemand hem eindelijk vertelt wat “zijn entourage” heeft aangericht.

Ronald Vargas was de afgelopen weken niet weg te slaan uit de kranten. Hij zou naar Anderlecht willen, hij zou de wet van ’78 willen gebruiken om zich bij Club Brugge vrij te kopen, er zou interesse voor hem zijn van clubs uit Nederland en Portugal, hij zou niet naar de eerste training van Club Brugge durven komen uit angst voor de reacties van de supporters, hij zou iets op zijn Facebookpagina gepost hebben,…

Het vreemde aan die berichten was dat Ronald Vargas nooit zelf aan het woord kwam, nee, de bron bleek altijd iemand te zijn “uit de entourage van Vargas”. Wie dat dan juist was, mocht blijkbaar niet geweten zijn.

Een reden te meer voor Sport/Voetbalmagazine om dat eens uit te zoeken. Zo kwam uw blad in de zaak-Vargas tot enkele verrassende vaststellingen, waarover u alles leest in het nummer van deze week.

Nochtans zijn die vaststellingen niet zó verrassend als je Ronald Vargas een beetje kent. De Venezolaan is een jongen die nooit moeilijkheden zoekt, die altijd open staat voor een babbel en die de Clubsupporters in zijn hart draagt. Het motto op zijn Facebookpagina is niet voor niets ‘Vive y no critiques, este es mi style’ – Leef en bekritiseer niet, dat is mijn stijl.

Ronald Vargas zat de afgelopen weken in Venezuela – onbereikbaar voor de Belgische pers – en ging een paar dagen op vakantie in New York, waar hij plichtsgetrouw zijn revalidatieoefeningen verder zette. Waarschijnlijk weet hij niet eens welke commotie er in België ontstaan is rond zijn persoon en zal hij verrast zijn als iemand hem eindelijk vertelt wat “zijn entourage” heeft aangericht.

Daarom geven wij u op een blaadje: Ronald Vargas blijft straks gewoon bij Club Brugge. (SVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier