Opinie: Straks duikt de naam Bölöni op bij AA Gent

Zondagavond coacht hij Racing Lens nog voor de laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen Nancy. Maar daarna zal de naam van Laszlo Bölöni opduiken als mogelijke nieuwe trainer van AA Gent.

Bölöni heeft nog een contract van één seizoen bij de Franse club, maar het lijkt weinig waarschijnlijk dat hij dat, nu Lens is gedegradeerd, uitzit.

Gervais Martel, voorzitter van de club, liet verstaan dat er veranderingen komen bij Lens en dat de ploeg volgend seizoen zal starten met een ander sportief project, par la force des choses.

Laszlo Bölöni zelf noemde zich van de week ‘incapable’ om te antwoorden op de vraag of hij contacten heeft met AA Gent. Een ontkenning was het alvast niet.

De natuurlijke autoriteit die de Roemeen in zich draagt en die de met persoonlijkheden verdeelde spelersgroep nodig heeft, kan de beleidsmakers van AA Gent niet ongenegen zijn. Bovendien volgde hij bij Standard succesvol Michel Preud’homme op. Tekeningetje nodig?

Michel Louwagie vertoefde van de week in Zuid-Afrika om er de transfer van Valery Nahayo administratief af te handelen. Eens terug in België wacht het trainersdossier.

Ondertussen moet het volk het doen met de namen van andere potentiële trainers. Die van Co Adriaanse schijnt wegens te duur al achterhaald, maar aan stand-ins geen gebrek: Glen De Boeck vooral, maar er zijn ook nog Jean-Pierre Papin of Trond Sollied of … You name it! (RDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier