Opinie: Wees voorzichtig, Ivan

Bij Borussia Dortmund zullen ze ‘verschieten’, want Perisic past natuurlijk beter bij Bayern München.

Ivan Perisic is weg. Op 3 juni moet hij in Split met Kroatië nog de kwalificatiewedstrijd voor het EK 2012 tegen Georgië spelen. Maar daarna breekt ook voor hem de vakantie aan en is het hem eindelijk toegestaan zijn krachten te wijden aan de mediterrane kunst van het zalig nietsdoen – ‘fjaka’ noemen ze het aan de Dalmatische kust. Tot hij in het Ruhrgebied verwacht wordt.

Bij Borussia Dortmund zullen ze ‘verschieten’, want Perisic past natuurlijk beter bij Bayern München. Hoe Arjen Robben het voorbije seizoen tegen Werder Bremen zijn ploegmaat Thomas Müller bij de keel greep, daar kan Ivan nog veel van leren. Jeroen Simaeys zal dat zeker beamen.

En Franck Ribéry kent ongetwijfeld enkele adresjes waar het nog net iets leuker ontstressen heet te zijn dan in de Carré. Qua attitude kan Ivan nog wel wat deskundig advies gebruiken, en wie kan hem dat beter verlenen dan echte Bundesligasterren? Tenslotte is hijzelf pas de Jupiler Pro League ontgroeid.

België ligt niet ver van Duitsland en hij zal nog geregeld naar hier terugkeren, verklaarde hij zondag ter gelegenheid van de uitreiking van de trofee van Profvoetballer van het Jaar. Naar het land waar het voor hem allemaal begon nadat in het opleidingscentrum van Sochaux zijn ‘vrijheid van expressie’ twee en een half jaar beknot was geweest.

Opletten ’s avonds laat op de weg toch, Ivan, als je tussendoor snel even naar Willebroek en terug naar Dortmund rijdt. (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier