OS 2012 – Evi Van Acker verovert brons, broers Borlée grijpen naast medaille

(Belga) Evi Van Acker heeft de Belgische delegatie op de tiende competitiedag van de Olympische Spelen een derde medaille bezorgd. In de Laser Radial-klasse zeilde de 26-jarige Oost-Vlaamse maandagnamiddag in Weymouth na een heel spannende medal race naar brons.

Later op de avond was het opnieuw bijna raak in de finale van de 400 meter. Kevin en Jonathan Borlée vochten voor wat ze waard waren maar kwamen net tekort voor eremetaal. Kevin finishte als vijfde, net voor zijn tweelingbroer. Het goud ging naar de Grenadaanse wereldkampioen Kirani James. Zowat een uur voor de Borlées kwam ook Elodie Ouedraogo in actie. De halve finales van de 400 meter horden werden voor haar het eindpunt, al liep Ouedraogo wel een persoonlijk record. Nog in het atletiekstadion konden Eline Berings en Anne Zagré zich ’s ochtends plaatsen voor de halve finales van de 100 meter horden. De Belgische hockeyvrouwen verloren hun vijfde en laatste groepsmatch tegen Zuid-Korea (1-3) en spelen om plaats 11 en 12 tegen de Verenigde Staten. In de jumpingcompetitie plaatsten Jos Lansink (met Valentina van ’t Heike) en Grégory Wathelet (met Cadjanine Z) zich voor de finaledag. Dirk Demeersman (met Bufero van het Panishof) werd uitgeschakeld. Kajakkers Olivier Cauwenbergh en Laurens Pannecoucke haalden de halve finale van de K2 1.000 meter, maar werden daarin pas vijfde. Zij varen de B-finale. Jolien D’Hoore tot slot reed een sterke openingsdag in het omnium. Ze staat voorlopig vijfde. (TSA)