OS 2012 – Ryckeman ontgoochelt, aflossingskwartet houdt stand

(Belga) Er is vrijdag geen vierde Belgische medaille bijgekomen op de Olympische Spelen in Londen.

Openwaterzwemmer Brian Ryckeman hoopte op de 10 km beter te doen dan zijn zevende plaats van 2008 in Peking maar de West-Vlaming faalde vrijdagmiddag compleet. In het water van Hyde Park finishte Ryckeman op een erg ontgoochelende zestiende plaats, op anderhalve minuut van de Tunesische winnaar. “Zijn slechtste wedstrijd in vijftien jaar”, vertelde zijn coach achteraf. Het aflossingskwartet op de 4×400 meter had (op papier) eveneens een medaillekans en liep in de finale een verdienstelijke wedstrijd. Kevin en Jonathan Borlée, Antoine Gillet en Michaël Bultheel werden uiteindelijk zesde. De Belgische hockeyvrouwen speelden vrijdagochtend hun laatste wedstrijd van het toernooi. In een duel om plaats 11 en 12 versloegen de Red Panthers in een uitverkochte Riverbank Arena de Verenigde Staten met 2-1. Het team van coach Pascal Kina kon de Spelen zo alsnog afsluiten met een overwinning. In het kajak tot slot kwamen drie Belgen in actie. Maxime Richard schopte het in de K1 200 meter tot de halve finales maar werd daarin uitgeschakeld. In de K2 200 meter sneuvelden Laurens Pannecoucke en Olivier Cauwenbergh in de reeksen. Het Belgische trio treedt zaterdag aan in de B-finale. (TSA)