OS 2012 – Tienkamper van Alphen op medaillekoers, jumpingruiters ontgoochelen

(Belga) Hans van Alphen heeft op de eerste dag van de olympische tienkamp zijn status als medaillekanshebber bevestigd. Na vijf onderdelen (100m, ver, kogel, hoog en 400m) staat de Antwerpenaar op de vijfde plaats, amper 44 punten achter nummer drie.

Donderdag staan in de tienkamp opnieuw vijf disciplines op het programma (110m horden, discus, polsstok, speer en 1500m). De competitie eindigt omstreeks 22u30. Adrien Deghelt is de tweede landgenoot die woensdag in actie kwam in het olympisch stadion. Ook hij presteerde sterk en liep in de halve finales van de 110m horden een persoonlijk record (13.42). De dertiende tijd volstond wel niet voor de finale. Drie Belgische jumpingruiters deden in de Greenwich Arena een gooi naar eremetaal in de individuele jumpingcompetitie. Maar net zoals in de landenwedstrijd kwamen de Belgen er niet aan te pas. Jos Lansink (met Valentina van ’t Heike), de opgeviste Dirk Demeersman (met Bufero van het Panishof) en Grégory Wathelet (met Cadjanine Z) werden in de eerste ronde respectievelijk 23e, 26e en 29e. Dat volstond niet voor een plaats in de tweede en laatste ronde. Kajakkers Laurens Pannecoucke en Olivier Cauwenbergh roeiden hun K2 naar de tweede plek in de B-finale van de 1.000 meter. Het leverde hen een tiende plaats op in de eindstand. BMX’er Arnaud Dubois tot slot reed in de plaatsingswedstrijd de 27e chrono op 32 deelnemers. Daardoor belandt hij donderdag in een lastige kwartfinale. (TSA)