OS 2012 – Tim Maeyens en Evi Van Acker bevestigen, Pieter Timmers verrast

(Belga) Roeier Tim Maeyens en zeilster Evi Van Acker hebben dinsdag hun olympische medaillekansen gaaf gehouden.

Maeyens plaatste zich vlot voor de halve finales van de skiff. Woensdag doet de West-Vlaming in Eton een gooi naar een derde olympische finale op rij. In Athene werd hij zesde, in Peking vierde. Evi Van Acker behield in de Laser Radial-klasse haar tweede plaats achter de Ierse Annalise Murphy. Van Acker werd in de derde en vierde regatta respectievelijk derde en achtste. Wannes Van Laer zakte op dag twee van de Laser-categorie van 21 naar 25. Windsurfster Sigrid Rondelez staat na haar eerste wedstrijddag in de RS:X negentiende. In het zwemmen bevestigde Pieter Timmers zijn status van toptalent. Hij plaatste zich met een ijzersterk Belgisch record voor de halve finales van de 100 meter vrij. Daarin werd de Limburger verdienstelijk twaalfde. Ook in het hockey viel een topprestatie te noteren. De Red Panthers speelden tegen China, het nummer 5 van de wereld, 0-0 gelijk en pakten zo een eerste punt. Judoka Joachim Bottieau verscheen op de tatami in de -81. De Henegouwer verloor in de achtste finale van de Russische ex-wereldkampioen Ivan Nifontov. Karin Donckers beëindigde de individuele competitie in het eventing op plaats 15. Voor haar 18-jarige topmerrie Gazelle de la Brasserie was de jumping in Londen meteen de laatste wedstrijd. Virginie Caulier (met Nepal du Sudre) werd 34e. Het eventingteam maakte de landencompetitie niet vol door blessures van de paarden van Joris Vanspringel en Marc Rigouts. (TSA)