Oscar Pistorius ontkent moord op vriendin Reeva Steenkamp

© Reuters
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Oscar Pistorius is officieel aangeklaagd voor moord met voorbedachten rade op zijn vriendin Reeva Steenkamp.

Oscar Pistorius is voorgeleid voor de rechtbank in Pretoria. De Zuid-Afrikaanse atleet barstte in tranen uit toen hij officieel werd aangeklaagd voor moord met voorbedachten rade op zijn vriendin Reeva Steenkamp.Hij ontkent de beschuldigingen.
Pistorius, die de nacht doorbracht in een politiekantoor, kwam omstreeks 9 uur plaatselijke tijd (8 uur Belgische tijd) aan bij de rechtbank van de hoofdstad Pretoria. Hij bedekte zijn hoofd met een jas en keek voortdurend naar de grond. Toen in de rechtszaal de aanklacht tegen hem werd voorgelezen, barstte hij in tranen uit.

Pistorius ontkent moord
Het openbaar ministerie klaagt Pistorius (26) aan voor moord met voorbedachten rade op zijn vriendin, topmodel Reeva Steenkamp (30). Zij werd donderdagochtend doodgeschoten in Pistorius’ woning in Pretoria. Volgens lokale media dacht Pistorius dat Steenkamp een inbreker was. De politie bevestigt dat niet en verwijst naar eerdere gevallen van huiselijk geweld bij Pistorius.

In een verklaring zeggen zijn familie en zijn manager dat Pistorius met klem de beschuldigingen van moord ontkent. Zijn verzoek om op borgtocht vrij te komen, is uitgesteld tot de hoorzitting van dinsdag. Tot dan blijft de atleet vastzitten.

Geamputeerd

Pistorius, bijgenaamd ‘Blade Runner’ en ‘De Snelste Man Zonder Benen’, werd geamputeerd onder zijn knieën toen hij amper elf maanden oud was en loopt met twee protheses van carbon. Hij werd de eerste atleet die zowel aan de Olympische als aan de Paralympische Spelen deelnam. Op de Paralympics veroverde hij een zilveren en twee gouden medailles.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier