Oscar Pistorius permanent onder toezicht om zelfmoord te vermijden

© AFP

De Zuid-Afrikaanse paralympiër Oscar Pistorius is emotioneel zwaar aangeslagen wegens de beschuldiging van moord met voorbedachten rade.

De Zuid-Afrikaanse paralympiër Oscar Pistorius staat in zijn politiecel permanent onder toezicht om zelfmoord te vermijden. Dat maakte de Zuid-Afrikaanse televisiezender ENCA bekend.

Pistorius kreeg in de rechtbank van Pretoria te horen dat hij officieel beschuldigd wordt van moord met voorbedachten rade op zijn vriendin Reeva Steenkamp. Nar verluidt stortte hij daarop volledig in. Pistorius was emotioneel erg aangeslagen toen hij de rechtbank binnen geleid werd.

Het openbaar ministerie klaagt Pistorius (26) aan voor moord met voorbedachten rade op zijn vriendin, topmodel Reeva Steenkamp (30). Zij werd doodgeschoten in Pistorius’ woning in Pretoria. Volgens lokale media dacht Pistorius dat Steenkamp een inbreker was. De politie bevestigt dat niet en verwijst naar eerdere gevallen van huiselijk geweld bij Pistorius.

Pistorius ontkent beschuldigingen

In een verklaring zeggen zijn familie en zijn manager dat Pistorius met klem de beschuldigingen van moord ontkent. Zijn verzoek om op borgtocht vrij te komen, is uitgesteld tot de hoorzitting van dinsdag. Tot dan blijft de atleet vastzitten. (Belga/SD)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier