Oscar Pistorius: ‘Protheses van winnaar waren te lang’

© AFP

De Zuid-Afrikaan zegt dat hij een oneerlijke race verloor op de Paralympics.

Oscar Pistorius is op de Paralympische Spelen in Londen onverwacht niet verder geraakt dan een tweede plaats op de 200 meter in zijn categorie (T44). De Zuid-Afrikaan, die de eerste tweevoudige geamputeerde atleet werd die aan de Olympische Spelen kon deelnemen, moest zijn meerdere erkennen in de Braziliaan Alan Oliveira. Die finishte in 21.45, Pistorius liet 21.52 optekenen. De Amerikaan Blake Leeper liep in 22.46 naar de bronzen plak.

Meteen na de finale kloeg Pistorius over de lengte van de beenstukken van zijn Braziliaanse concurrent. Volgens hem was het geen eerlijke race geweest.

Intussen heeft ‘Blade Runner’ zich wel verontschuldigd voor de timing van zijn reactie. “Elke atleet moet kunnen genieten van zijn moment van triomf. Dit was het moment van Alan en ik wil benadrukken dat ik veel respect heb voor hem.”

Pistorius blijft er wel bij dat er “een probleem” is met de protheses van Oliveira. “Ik wil erover spreken met het Paralympisch comité maar ik erken dat het onderwerp aansnijden meteen na de wedstrijd ongepast was.” (AFP/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier