Pacquiao kijkt aan tegen forse schadeclaim voor verzwijgen blessure

Manny Pacquiao © Belga Image

Twee Amerikanen hebben bij de rechtbank in Las Vegas een klacht ingediend tegen Manny Pacquiao. Ze eisen ruim 5 miljoen dollar schadevergoeding van de Filipijn omdat die zijn schouderblessure voor de kamp tegen Floyd Mayweather heeft verzwegen.

Volgens de twee, Stephane Vanel en Kami Rahbaran, hebben Manny Pacquiao en zijn entourage de vele mensen die geld hadden ingezet op de ‘kamp van de eeuw’ misleid door de info achter te houden. Daarmee hebben ze, aldus de klagers, een inbreuk gepleegd op de wetgeving in Nevada (waar de kamp plaatsvond).

Pacquiao verloor het duel tegen Floyd Mayweather op punten. Achteraf gaf ‘Pacman’ toe dat hij door een blessure aan de rechterschouder niet voluit had kunnen boksen. Bij het invullen van de verplichte medische vragenlijst had hij de kwetsuur verzwegen.

De Filipijn, die aan het gevecht zo’n 100 miljoen dollar verdiende, gaat binnenkort onder het mes. Hij zal ongeveer negen maanden buiten strijd zijn.

Mayweather heeft ondertussen laten weten opnieuw tegen Pacquiao te willen boksen. In een sms aan een journalist van de Amerikaanse sportzender ESPN zei ‘Money’ dat hij Pacquiao heeft voorgesteld na diens operatie een ‘re-match’ te houden. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier