Paul Gascoigne verkeert niet in levensgevaar

© Reuters

Oud-voetballer Paul Gascoigne, die op intensieve zorgen ligt, verkeert niet in levensgevaar. Dat zegt zijn psychotherapeut.

De Engelse oud-voetballer Paul Gascoigne (45), die op intensieve zorgen ligt, verkeert niet in levensgevaar. Dat zegt zijn psychotherapeut. ‘Het ziekenhuis heeft me verzekerd dat hij terug op de been is. Er is geen vrees voor zijn leven,’ zei dokter John McKeown aan de Britse zender BBC. McKeown begeleidt Gascoigne al meer dan tien jaar.

Intensieve zorgen

De voormalige vedette van onder andere Newcastle, Tottenham en de Engelse nationale ploeg probeert in een ontwenningskliniek in het Amerikaanse Arizona van zijn alcoholverslaving af te geraken.

Zondag werd ‘Gazza’ overgebracht naar de dienst intensieve zorgen van een ziekenhuis. ‘Paul heeft slecht gereageerd op zijn behandeling,’ zegt McKeown.

Alcoholverslaving

Gascoigne voert al sinds zijn scheiding in 1998 een gevecht tegen de drank en dat werd na het einde van zijn voetbalcarrière in 2004 alleen maar erger. In 2008 onthulde hij in een biografie dat hij zich voor een trein wou gooien. (AFP/KVDA)

Video: wereldgoal van Gascoigne op EK ’96

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier