Penalty doet Duivels de das om tegen Roemenië

(Belga) De Rode Duivels hebben woensdagavond een oefeninterland in en tegen Roemenië met 2-1 verloren. België speelde in Boekarest een sterke eerste helft waarin Benteke de score opende, maar Maxim maakte gelijk en Torje bezorgde de thuisploeg na de pauze de zege met een penaltygoal.

De bezoekers namen meteen het initiatief en werden gaandeweg gevaarlijker. De Bruyne had een eerste kansje en even na het kwartier krulde Mertens de bal op de paal. In de 23e minuut was het wel raak: een Roemeen kopte de bal weg in de voeten van Benteke en die trapte door de benen van twee verdedigers de 0-1 tegen de netten. Voor de spits van Aston Villa zijn derde interlandgoal op rij. De thuisploeg was amper gevaarlijk maar ging toch rusten met 1-1. Maxim kreeg even na het halfuur ruimte aan de rand van de zestien en krulde de bal voorbij Mignolet. De Roemeense bondscoach voerde aan de rust meteen zes wissels door en de gastheer ging veel aanvallender spelen. Mignolet kwam twee keer gepast tussen, maar had vervolgens geen verhaal tegen een strafschop van Torje na vermeend handspel van Vertonghen. België had het moeilijk en moest wachten tot de slotfase op kansen op de gelijkmaker, maar Lukaku miste tot twee keer toe. België speelt nog een keer vriendschappelijk, op 6 februari in Brugge tegen Slovakije, voor het in maart de WK-kwalificatiecampagne hervat. Dan wacht een tweeluik tegen Macedonië, in Skopje op 22 maart en in Brussel op 26 maart. (YORICK JANSENS)