Pierre François: ‘Naturalisatie tot Fransman heeft met privéleven te maken’

© Belga

De algemeen directeur van Standard zag zijn naturalisatie tot Fransman goedgekeurd. Dat die aanvraag iets te maken heeft met het gerechtelijke dossier dat tegen hem loopt, ontkent hij.

De algemeen directeur van Standard, Pierre François, zag zijn naturalisatie tot Fransman goedgekeurd. Dat die aanvraag iets te maken heeft met het gerechtelijke dossier dat ondermeer tegen hem en zijn oude baas Luciano D’Onofrio loopt, ontkent François.

“Dat ik me tot Fransman heb laten naturaliseren heeft alles met mijn privéleven te maken”, zegt hij in Sport/Voetbalmagazine. “Die procedure is trouwens al een hele tijd geleden in gang gezet.”

“Toen ik mijn domicilie naar Metz bracht, heb ik er strikt op toegezien dat mijn fiscale situatie dezelfde bleef. Ik ben dus nog steeds onderworpen aan de Belgische personenbelasting, net omdat ik niet wilde dat die wijzigingen koren op de molen van de criticasters zouden zijn.”

“Ik wil toch nog even zeggen dat ik bij Standard alleen maar mijn loon van algemeen directeur opstrijk, op twee premies voor de landstitel en een premie voor de bekerwinst na.” (SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier