Politie vindt testosteron en naalden in huis Pistorius

© Reuters

In het huis van atleet Oscar Pistorius vonden de onderzoekers naalden en het verboden product testosteron.

“In Pistorius’ kamer hebben we twee flesjes testosteron en een aantal naalden gevonden”, verklaarde een onderzoeker in de rechtzaal, waar de atleet verschijnt voor het schietincident waarbij zijn vriendin Reeva Steenkamp om het leven kwam.

Verboden wapens

Pistorius zal eveneens vervolgd worden voor illegaal wapenbezit. “We hebben een vuurwapen van het kaliber .38 gevonden, en daarvoor bezit Pistorius geen licentie”, verklaarde rechercheur Hilton Botha in Pretoria, waar de rechtbank zal beslissen over een eventuele vrijlating op borgtocht van de zesvoudige Paralympische kampioen.

In de rechtbank haalde men ook nog een nieuwe getuigenis aan. “Een getuige hoorde de geweerschoten en rende naar zijn balkon. Toen zag hij dat er licht brandde in het huis van Pistorius. Hij hoorde een vrouw een aantal keren schreeuwen, en daarna volgden er volgens hem nog enkele geweerschoten”, verklaarde een onderzoeker.

Opzettelijk geschoten

Procureur Gerrie Nel heeft ondertussen de versie van Pistorius over de dood van zijn vriendin tegengesproken.

Volgens Nel verklaarde een getuige dat hij in de nacht van de moord had gehoord dat er een stevige discussie aan de gang was tussen Pistorius en Steenkamp. De dag voordien had ‘Blade Runner’ nochtans aangegeven dat de avond normaal was verlopen, en dat het koppel om 22u was gaan slapen.

“Het slachtoffer was aangekleed op het moment dat Pistorius begon te schieten”, verklaarde de procureur, die ook zei dat de beschuldigde met opzet op het toilet richtte, vanop een afstand van 1,5 meter. “Om het toilet te kunnen raken moest Pistorius zich omdraaien, en schieten vanuit een bepaalde hoek”, aldus Nel.

De procureur liet ook weten dat Steenkamp door drie kogels werd geraakt. Een kogel belandde net onder het rechteroor, een tweede raakte de elleboog en ook in de heup werd Steenkamp getroffen. De politie vond eveneens twee gsm’s in de badkamer, maar na onderzoek bleek dat ze niet gebruikt werden op de ochtend van de misdaad. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier