‘Poolgate’: water in olympisch duikzwembad kleurt plots groen

© Belga Image

Ophef op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro: het water in het duikzwembad in het Maria Lenk Aquatics Center kleurde van de ene op de andere dag groen.

De precieze oorzaak is nog niet duidelijk, maar de organisatie heeft wel al bekend gemaakt dat er geen risico voor de gezondheid van de atleten is.

De deelnemers aan het synchroonspringen vanop de 10 meter-plank bij de vrouwen moesten dinsdagavond (Belgische tijd) in groen water duiken, terwijl hun mannelijke collega’s 24 uur eerder nog helder blauw water hadden.

Op Twitter krabde ook de Brit Tom Daley, die samen met Daniel Goodfellow brons had veroverd, zich in de haren: ‘Euh, wat is er gebeurd?’

Het zwembad ernaast, waar waterpolo en synchroonzwemmen worden gehouden, ziet er immers nog altijd perfect uit.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft nog niet officieel gereageerd. Bij de internationale zwembond Fina werd gesuggereerd dat het om een vraag van de atleten ging om de effecten van de schijn van de zon te verminderen, maar dat is niet het geval. Mogelijk gaat het om algenvorming door een te laag chloorpeil in het water. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier