Preud’homme geen kandidaat-bondscoach

© Belga

De Voetbalbond moet op zoek naar een nieuwe kandidaat-bondscoach want de AA Gent-trainer blijft zijn Buffalo’s trouw.

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft haar zinnen gezet op Michel Preud’Homme om de Nederlander Dick Advocaat op te volgen als bondscoach van de Rode Duivels. Maar de AA Gent-trainer blijft zijn Buffalo’s trouw.

“Het staat vast dat ik AA Gent niet verlaat. De uitdaging om de Rode Duivels te leiden oogt mooi, maar ik kan en wil het project dat ik in Gent ben aangegaan niet opgeven”, reageert Preud’homme in de krant Het Nieuwsblad op de speculaties.

Volgens hem is de combinatie bondscoach en clubcoach onmogelijk haalbaar. “Afgelopen weekend had ik die optie opengelaten zodat mensen er de waanzin van konden inzien”, luidt het. Hij hoopt dat zijn standpunt bij deze voor eens en altijd duidelijk is.

Het Laatste Nieuws had bericht dat Philippe Collin, voorzitter van de Technische Commissie van de Voetbalbond, AA Gent-voorzitter Ivan De Witte officieel gevraagd of de bondstop mag onderhandelen met Preud’homme. De Witte vroeg nog enkele dagen bedenktijd om met zijn trainer over de toekomst te kunnen praten.

Verveeld

De preses van AA Gent zit duidelijk verveeld met de zaak. “De speculaties ergeren mij enorm. Preud’homme heeft mij al tientallen keren gezegd dat hij blijft”, aldus De Witte die zijn succestrainer niet zonder slag of stoot wou laten vertrekken naar Brussel.

Bovendien ging hij ervan uit dat de Voetbalbond Preud’homme niet ging weghalen omdat hij onder contract ligt bij Gent. Vorige week vrijdag ondertekende de Pro League nog een charter dat de bond moreel doet afzien van het benaderen van een bondscoach die bij een Belgische club onder contract ligt.

De Voetbalbond mag dus ook Preud’Homme schrappen van het lijstje kandidaat-bondscoaches. Eerder had de bond de piste Gerets opgegeven omdat die aan de slag zou gaan als bondscoach van Marokko.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier