Pro Cycling Manager: Le Tour de France 2011

Net op tijd voor het begin van de 98e editie van de jaarlijkse hoogmis voor wielerliefhebbers, verschijnt de nieuwste editie van Pro Cycling Manager.

Platform: PC

Net op tijd voor het begin van de 98e editie van de jaarlijkse hoogmis voor wielerliefhebbers, verschijnt de nieuwste editie van Pro Cycling Manager, die dit jaar meer dan ooit in het teken staat van de Ronde van Frankrijk.

De spelmakers hebben een officiële licentie weten te bemachtigen, waardoor alle deelnemende wielerploegen en authentieke Tour de France-ingrediënten (de beklimming van Alpe d’Heuz, de aankomst op de Champs-Elysées) een plaats hebben gekregen in de game.

Als speler dient u één van de ploegen te (bege)leiden naar een seizoensoverwinning. Sponsors en budgetten binnenrijven, contracten afsluiten met wielrenners, een gepaste training voorzien én tactische beslissingen nemen tijdens de wedstrijden zijn belangrijk om succes te oogsten.

De interface om alles vlot te besturen werd bewust een stukje eenvoudiger, terwijl de graad van realisme dan weer een versnelling hoger schakelt: de renners in het spel hebben niet alleen het postuur maar ook de persoonlijke rijstijl van de échte wieleratleten.

Zonder twijfel de beste wielersimulatie sinds jaren.

Score: 8. (DD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier