Proces-verbaal tegen Stijn Stijnen

© Belga

De doelman van Club Brugge ging zaterdag AA Gent-voorzitter Ivan De Witte te lijf na 6-2 verlies.

De Gentse politie heeft een proces-verbaal opgemaakt tegen Stijn Stijnen. De doelman van Club Brugge ging AA Gent-voorzitter Ivan De Witte te lijf na de wedstrijd zaterdag, waarbij de Buffalo’s met 6-2 wonnen.

Volgens de Gentse politiecommissaris Patrick Termont was het incident “een inbreuk op de voetbalwet”. “Wat Stijnen deed, was buiten proportie en een aanzet tot agressie. Ivan De Witte wil geen klacht indienen, maar ik kan en wil dit niet zomaar naast me neerleggen. Spelers hebben een voorbeeldfunctie”, aldus Termont in Het Nieuwsblad.

Volgens Het Laatste Nieuws moet de Voetbalcel van Binnenlandse Zaken nu beslissen of de Brugse doelman een stadionverbod krijgt. Ook voor de Belgische voetbalbond riskeert Stijnen een sanctie.

Zondag hadden Club Brugge-voorzitter Pol Jonckheere, Stijn Stijnen en Ivan De Witte telefonisch contact met elkaar opgenomen. “Het was een goed gesprek waarin alles werd uitgesproken. Het incident wordt dan ook door alle partijen definitief geklasseerd”, klonk het persbericht.

Frustraties

Tijdens de wedstrijd tegen AA Gent moest Club Brugge zes goals incasseren waardoor de frustraties bij de doelman hoog opliepen. In de spelerstunnel riep De Witte Stijnens ploegmaat, Karel Geraerts, iets toe en gaf hij hem een duwtje.

Daarna stormde Stijnen uitzinnig van woede op de AA Gent-voorzitter af. Enkele stewards in de buurt en de Gentse manager Michel Louwagie konden op tijd vermijden dat het incident helemaal uit de hand liep.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier