Racing Genk gaat met drie punten aan de haal bij Club Brugge

(Belga) Racing Genk is zondag op de twaalfde competitiespeeldag in de Jupiler Pro League met 0-2 gaan winnen op het veld van Club Brugge. Jelle Vossen (42.) en Khaleem Hyland (84.) scoorden voor de Limburgers, die een knappe 20 op 24 pakken en naar een met Club gedeelde tweede plaats in de stand springen.

Bij de thuisploeg zaten coach Michel Preud’homme en assistent Philippe Clement geschorst in de tribunes en was Eidur Gudjohnsen de vervanger van de eveneens geschorste Tom De Sutter. In de eerste helft was het Genk dat vlak voor rust op voorsprong klom. Club-goalie Ryan kon een schot van Anele niet klemmen en kapitein Vossen was er als de kippen bij om de rebound in doel te werken. Na de pauze probeerde Blauw-Zwart de bakens te verzetten en Vadis Odjidja was erg dicht bij de gelijkmaker. Hij werd mooi voor doel gezet door Lestienne, maar Köteles stond pal. Zes minuten voor affluiten viel het doelpunt aan de overzijde. Het was Hyland die na een counter de 0-2 door de benen van Engels in doel punterde. Door de nederlaag, de tweede op rij voor de Bruggelingen, mist Club de kans om over Standard naar de leiding in de stand te wippen. De Rouches blijven aan de leiding (28 ptn), dan volgen Genk en Club Brugge (elk 26), Zulte Waregem (24), Kortrijk (22) en Anderlecht (21). Later op de avond ontvangt landskampioen Anderlecht in de Clasico Standard (18u) en krijgt vicekampioen Essevee Charleroi over de vloer (20u30). (Belga)