Racing Genk laat punten liggen tegen OHL

(Belga) Racing Genk is zondag voor eigen publiek niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen Oud-Heverlee Leuven. In de afsluiter van speeldag 17 scoorde Ibou de gelijkmaker van op de stip pas in de extra tijd. Genk blijft in de stand vierde met 29 punten, vier minder dan Lokeren en Zulte Waregem en acht minder dan Anderlecht.

In de eerste helft kwamen de bezoekers er amper uit, al werd een goal van OHL wel afgekeurd voor een fout op Genk-doelman Van Hout. Genk had een eerste goede kans via Vossen, het bleek de voorbode voor de openingstreffer van Plet vier minuten later. De Nederlander werkte een slimme assist van Buffel in minuut 21 beheerst af. De Limburgers lieten vervolgens na om de voorsprong uit te diepen en dat brak hen na de pauze zuur op. Pouga leverde tot drie keer toe een serieuze waarschuwing af, en in de extra tijd kreeg OHL een strafschop voor een fout van Koulibaly op Pouga in de zestien. Ibou liet Van Hout geen kans van op de stip en bezorgde OHL op de valreep een punt. Genk telt in de stand nog 1 punt voorsprong op Club Brugge, dat eerder zondag met 1-0 won van Charleroi. Ook Kortrijk telt 28 punten, Standard is zevende met 26 punten en OHL is met 25 punten achtste. (YORICK JANSENS)