Racing Genk laat punten liggen tegen Rapid Wenen

(Belga) Bekerwinnaar Racing Genk heeft donderdagavond op de derde speeldag in groep G van de Europa League in de Cristal Arena 1-1 gelijkgespeeld tegen het Oostenrijkse Rapid Wenen. ‘Mister Europe’ Julien Gorius opende na 21 minuten de score met een heerlijke knal, Marcel Sabitzer (82.) scoorde in de slotfase de gelijkmaker.

In een aangename eerste helft hadden de Limburgers het lastig met de bezoekers uit de Oostenrijkse hoofdstad. Koulibaly moest twee keer redding brengen op de doellijn, maar de Genkenaars mochten toch de rust ingaan met een voorsprong na een heerlijk doelpunt van Julien Gorius. Bij een vrije trap legde Fabien Camus simpel breed naar Gorius, die onhoudbaar in de winkelhaak trapte (1-0). Na de kampwissel ging Genk op zoek naar de geruststellende 2-0, maar Jelle Vossen en Derrick Tshimanga faalden in de afwerking. Aan de overkant was het nog opletten na een vluchtschot van Sabitzer, maar Köteles hield zijn ploeg recht. Genk leek zegezeker, maar tien minuten voor affluiten kopte Sabitzer toch nog de gelijkmaker tegen de netten (1-1). In de andere wedstrijd in groep G haalde Dinamo Kiev het vlot met 3-0 van FC Thun na goals van Yarmolenko, Mbokani (ex-Anderlecht) en Gusev. In de stand blijft Genk met 7 op 9 aan de leiding, voor Dinamo Kiev (4), FC Thun (3) en Rapid Wenen (2). Op de vierde speeldag gaan de Genkenaars op donderdag 7 november op bezoek bij Rapid Wenen. FC Thun neemt het dan in eigen huis op tegen Dinamo Kiev. (Belga)