Racing Genk maakt einde aan zegereeks Lokeren

(Belga) Geen achtste overwinning op rij voor Sporting Lokeren. Racing Genk haalde het op Daknam na een spektakelstuk met 3-4 in de voorlaatste wedstrijd van de achttiende speeldag. Dankzij deze zege springen de Limburgers met 32 punten over Club Brugge naar de vierde plaats. Lokeren laat een uitstekende kans liggen om tweede te worden en blijft derde met 33 punten, één minder dan Zulte Waregem en zeven minder dan Anderlecht, dat autoritair leider blijft.

Na een aangename eerste helft mochten beide teams bij een 1-2 stand de kleedkamers in. Ivan Leko opende na 27 minuten met een knappe vrije trap de score voor de thuisploeg, maar twee doelpunten van Jelle Vossen (31. en 36.) brachten de Limburgers opnieuw op voorsprong. Bij zijn eerste doelpunt liet hij van op de elfmeterstip doelman Copa, die zijn 250e wedstrijd in eerste klasse speelde, kansloos na een fout in de zestien op Julien Gorius. Zijn tweede doelpunt kwam er na knap voorbereidend werk van Thomas Buffel. Op het uur leek Vossen met zijn derde doelpunt van de namiddag, na een blunder van Copa, Lokeren helemaal uit te tellen. Maar de thuisploeg vocht sterk terug en kwam zelfs opnieuw langszij na doelpunten van Mokulu (38.) en Persoons (77.). In de slotfase bezorgde Steeven Joseph-Monrose de Limburgers toch nog de volle buit (3-4). Vanavond staat de slotwedstrijd van de 18e speeldag in de Pro League op het programma. Om 18u ontvangt promovendus Waasland-Beveren op de Freethiel Standard. (YORICK JANSENS)