Raheleh Asemani verliest in strijd voor taekwondo-brons: ‘Ik was er zo dichtbij’

Raheleh Asemani © BELGA

Na een overtuigende herkansingsronde kon Raheleh Asemani in taekwondo (min 57 kilo) het brons net niet winnen.

Raheleh Asemani kwam voor brons uit tegen de Egyptische Hedaya Wahba.

De 27-jarige tot Belgische genaturaliseerde Iraanse, die werkt als postbode in Antwerpen, gaf in de herkansingen de Marokkaanse Naima Bakkal, de nummer 114 van de wereld, een stevige oplawaai. Asemani haalde het met 12-0.

In de strijd om het brons bleef het lang afwachten tegen de 23-jarige Egyptische. Na de voorziene drie rondes was er niet gescoord. In de vierde ronde kon Wahba winnen met een zogenaamde gouden score (1-0): elk punt in die extra ronde is beslissend.

Raheleh Asemani verloor eerder op donderdag in de kwartfinales van Jade Jones, maar omdat de Britse zich plaatste voor de finale (ze zou uiteindelijk goud halen) mocht Asemani toch naar de herkansingen.

‘Ik wilde alleen maar een medaille’

“Jammer, niets aan te doen”, zei Asemani na afloop van de kamp om het brons. “Ik verlies met een gouden punt. Ik was er zo dichtbij, maar nu mis ik de medaille.

Asemani gaf aan dat ze op het cruciale moment zelf probeerde te scoren, maar gecounterd werd door haar concurrente. “Ik nam een risico want ik wilde een punt pakken. Maar ik ging in de fout.”

De twee taekwondoka’s stonden voor de derde keer tegenover elkaar. Asemani had het laatste duel gewonnen. “We kennen elkaar goed”, aldus Asemani. De taekwondoka was naar Rio gekomen met een duidelijk doel: haar nieuwe vaderland olympisch eremetaal bezorgen. “Ik wilde alleen maar een medaille”, herhaalde Asemani nog een keer, waarna ze teleurgesteld wegstapte.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier