Rechtszaak tegen Oscar Duarte van de baan

Oscar Duarte © Belga Image
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Een Nicaraguaan had de verdediger van Club Brugge aangeklaagd omdat Duarte hem met een vuurwapen bedreigd zou hebben.

Op 26 mei 2012, zo beweert de aanklager, richtte Oscar Duarte om onbekende redenen een wapen op hem in de buurt van de bar Coco Loco in het Costa Ricaanse Puntarenas. De man deed in die bar de security.

De aanklacht wordt nu ingetrokken nadat de advocaat van Duarte een minnelijke schikking van ongeveer 1500 euro voorstelde. De rechter ging ermee akkoord en de man in kwestie aanvaardde de regeling. Daarmee is de zaak van de baan, zo meldt de Costa Ricaanse pers.

Andere zaak

Een andere aanklacht die tegen Duarte liep, werd eerder al opgeschort. Daarin werd beweerd dat hij diezelfde nacht, op 26 mei 2012, rond 5 uur ’s morgens een woning binnenkwam waar een tiental personen aanwezig waren.

Daar zou hij met een pistool – een 9 millimeter – een jonge vrouw en haar moeder bedreigd hebben. Daarna zou hij, op aandringen van de eigenares van het huis, weggegaan zijn.

Duarte zelf heeft de aanklachten altijd afgedaan als verzinsels. Het is inderdaad een gangbare praktijk in Midden- en Zuid-Amerika om succesvolle spelers op die manier geld af te troggelen.

Vanessa Crespi, de echtgenote van Duarte, zei in augustus nog in La Nación, de belangrijkste Costa Ricaanse krant, dat beiden bij het nieuws over de aanklachten “met verstomming geslagen waren”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier