Red Bull Street Style houdt halt in Blankenberge (video)

© /

Welke Belg trekt straks naar Brazilië voor het WK?

Dennis Praet (Anderlecht), Red Flame Tessa Wullaert (Standard) en zaalvoetballer Karim Bachar (Antwerp) zullen op Belgium Pier de jury vormen voor de Belgische editie van Red Bull Street Style. Zestien atleten zullen strijden om de Belgische vertegenwoordiger aan te duiden voor de wereldfinale, een evenement dat op 15 en 16 november plaatsvindt in het Braziliaanse Salvador da Bahia.

Veel heb je niet nodig om deze spektakelrijke sport te beschrijven: twee spelers, een specifieke (lichte) bal, drie minuten tijd om de jury te overtuigen van je technische beheersing in het hooghouden, wat kunstjes, veel show én opzwepende muziek.

Arnaud ‘Séan’ Garnier (30) vertoeft overal ter wereld om promotie te maken voor deze spectaculaire vorm van straatvoetbal. Hij is sinds een zestal jaar professioneel freestyler. Onze zuiderbuur wordt overal ter wereld gevraagd om demo’s en shows te geven, waarbij vooral de combinatie van voetbal en breakdance voor heel wat animo zorgt bij het publiek. Bebeto, Zinédine Zidane en Neymar maakten al kennis met de hypersnelle passeerbewegingen, panna’s en razendvlugge dribbels van deze balkunstenaar, die ook al verschillende dvd’s op de markt bracht. “Wij zorgen voor een choreografie, waarbij balbeheersing, concentratie en dans de belangrijkste onderdelen vormen”, zegt de Franse oud-speler van Auxerre en Troyes. “Wij kunnen voor een glimlach zorgen bij de mensen met onze tricks. Freestyle mag je bestempelen als dé echte terugkeer naar de roots van de sport. Je neemt een bal, speelt met vrienden en kan totaal geen verstoppertje spelen. De beste wint altijd.”

Bekijk hieronder het filmpje van Arnaud ‘Séan’ Garnier met Neymar twee jaar geleden:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier