Red Dragons boeken eerste zege

Red Dragons in Krakau © BELGA

De Belgische nationale mannenvolleybalploeg, Red Dragons, winnen in het Poolse Krakau in hun tweede groepswedstrijd (groep D) met 3-0 (25-19, 25-17 en 25-20) van Puerto Rico.

De Belgische nationale mannenvolleyploeg heeft in zijn tweede groepswedstrijd op het WK volleybal voor mannenteams zijn eerste overwinning geboekt. In het Poolse Krakau haalden de Red Dragons het met droge 3-0 cijfers (25-19, 25-17 en 25-20) van Puerto Rico.

Zondag verloren de Red Dragons hun openingswedstrijd in groep D op het WK met 3-2 van de Verenigde Staten. België pakte zo zijn eerste punt op een WK sinds 1978 en dat tegen een van de favorieten voor de wereldtitel. Met vier punten na twee wedstrijden mogen de Belgische volleymannen al beginnen dromen van de tweede ronde. Daarvoor is echter nog één winstmatch nodig.

Donderdag speelt België nog tegen Italië, zaterdag tegen Iran en zondag tegen Frankrijk. De eerste vier van de groep plaatsen zich voor de tweede ronde (2 groepen van acht).

Eerder op de dag zorgde Iran voor een stunt door in een politiek geladen duel de Verenigde Staten met 3-2 te kloppen. Iran staat voorlopig dan ook verrassend met vijf punten aan de leiding, voor België en Frankrijk, dat dinsdag nog tegen Italië speelt en dus een wedstrijd minder op de teller heeft staan.

België speelde met: Van den Dries, Deroo, Depestele, Klinkenberg, Verhees, Van de Voorde, libero Derkoningen. Kwam in: Coolman. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier