Red Dragons willen verrassen in ‘groep des doods’ op WK volleybal

De Red Dragons © Belga Image

De Belgische volleybalmannen beginnen zondag voor het eerst in 36 jaar tijd aan een WK. De Red Dragons werden in een loodzware poule ondergebracht, maar willen verrassen.

In de gloednieuwe zaal in het Poolse Krakau, die plaats biedt aan 17.000 toeschouwers, moeten de Red Dragons zondag aan de bak tegen de Verenigde Staten, het nummer vier op de FIVB-ranking en kersvers winnaar van de World League.

‘Groep des doods’

België bereikte onlangs erg knap de Final Four van de tweede afdeling van de World League, maar werd op het WK in een loodzware poule ondergebracht. De selectie van coach Dominique Baeyens, ’s werelds nummer 24, treft op het WK immers ook Italië (FIVB 3), Iran (FIVB 11), Puerto Rico (FIVB 21), Frankrijk (FIVB 13).

‘Het zijn de Fransen die deze poule de groep des doods genoemd hebben’, aldus Baeyens op een persconferentie in Vilvoorde. ‘Maar ook de andere groepen zijn zwaar. Toch geef ik toe dat dit misschien wel de zwaarste poule is.’

‘Puur op basis van de wereldranking hebben wij bijzonder weinig winstkansen. Het wordt heel moeilijk, maar ons doel is om twee ploegen achter ons te laten en ons zo te kwalificeren voor de tweede ronde. We hopen op knappe prestaties, maar gaan alles wedstrijd per wedstrijd bekijken’.

Speelschema

Het WK wordt van 30 augustus tot 21 september gehouden. 24 teams werden onderverdeeld in vier groepen van zes. De top vier mag naar de tweede ronde, die met twee groepen van telkens acht landen gespeeld wordt (de uitslagen tegen de ploegen uit ronde één worden behouden). $De eerste drie uit de tweede ronde mogen naar de kwartfinales (twee groepen van drie).

Het programma van de Red Dragons:

31/8, 16u30: België – VS

2/9, 16u30: België – Puerto Rico

4/9, 20u15: Italië – België

6/9, 16u30: België – Iran

7/9, 13u: Frankrijk – Belgique (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier